Vejret og gigt

vejrarkiv

Da jeg skrev de første indlæg på denne side, følte jeg mig ret meget ovenpå, men torsdag eftermiddag skiftede det, og jeg har haft nogle dage og nætter med en del smerter.
Henrik fortalte i tirsdags, at når lufttrykket falder hurtigt, kan de gigtplagede lemmer ikke følge med i at udligne trykket, hvilket er forklaringen på, at man kan mærke, når det bliver regnvejr.

Derfor undersøgte jeg, hvordan lufttrykket har været i de dage, jeg var særlig besværet og fandt ovenstående billede. Trykket kulminerede kort før, jeg begyndte at have smerter, og først i dag er der kommet nogenlunde ro igen.
Jeg har snakket med et par gigtplagede borgere, som har haft stort set det samme mønster i den forløbne uge.

Har andre de samme oplevelser? Kom gerne med dine kommentarer.

Når man halter…..

Min gigt gør, at jeg halter ret meget, også uden have smerter eller kun få smerter.

Heldigvis har jeg de fleste dage mindre smerter, end det tilsyneladende ser ud til, så vi kan få lidt sjov ud af det.

Forleden kom jeg gående på fortovet og mødte nogle børnehavebørn med deres pædagoger. De trak lidt til side for at give mig plads, og da jeg var lige ud for dem, siger en dreng: “Skal du til lægen?”

På mit arbejde som SSH spørger rigtig mange af borgerne ind til, hvad jeg fejler, og udtrykker stor medfølelse med, at jeg er nødt til at “arbejde med sådan et job”.
Jeg forklarer, at det er godt for mig at bevæge mig, og at jeg jo rent faktisk får løn for at motionere – det giver næsten altid en sund latter, og mange er parate til at lette og støtte mig, hvor de kan.
F.eks. er jeg ikke altid så hurtig til at komme op, når jeg har været nede på knæ for at hjælpe med påklædning, og jeg har derfor flere gange oplevet, at en person, som selv er meget besværet, har rakt hånden frem for at hjælpe mig op.
Afhængig af personen takker jeg pænt for hjælpen, eller vi morer os begge lidt.

 

Morgensvømning

I dag vågnede jeg tidligt, og da jeg havde fri, kørte jeg til morgensvømning i en vidunderlig stille frostklar morgen. Termometret viste -3, men det føltes alligevel forårsagtigt, uden en vind og med herlig fuglesang.
Jeg har morgensvømmet mere eller mindre regelmæssigt i mange år, og en veninde og jeg har den vane, at vi svømmer nogle baner sammen, mens vi udveksler dagens nyheder og aktuelle “sladder”.
Derudover blev det til nogle baner både med og uden svømmefødder og så lavede jeg nogle øvelser med redskaber fra Gigtforeningens Aquapunkt -træning i vand.
Afsluttet med 12 min. i sauna – så kan det ikke blive bedre.
Ydermere får vi i vores svømmehal serveret kaffe eller te på bassin-kanten af de morgenfriske livredere, som hver dag årets 365 dage står gratis til rådighed for os om morgenen. Dragsholm svømmeklub – morgenbadning

Træning 15/4 2016

Man kan blive helt høj efter sådan en træningsdag.

Læs mere om det på  GLA:D

Jeg startede i moderat humør, med nogle smerter og gik hjem i rigtig godt humør og næsten smertefri.

Vi er 6 som træner på holdet, og har en superaktiv “indpisker ” i Henrik, som virkelig brænder for opgaven.

Jeg glæder mig til næste træningsdag på torsdag.

 

15-4 2016 morgen

I nat vågnede jeg ved 3-tiden med ret kraftige smerter specielt i knæet, så jeg havde svært ved at falde i søvn igen. Heldigvis er det sjældent at jeg oplever det, så  jeg måtte tænke alternativt og fik fundet min Aloe MSM-Gel fra Forever frem og smurt de ømme steder med den.
Hurra – smerterne forsvandt næsten øjeblikkeligt – jeg har før mærket noget af det samme, men aldrig tidligere så tydeligt.
Nu kunne jeg sove igen uden smerter – men desværre cirkulerede tankerne rundt omkring emnet, så jeg måtte ned og have et glas Aloe-Vera for at falde til ro, et middel, jeg har brugt mange gange. Hvorfor det hjælper, ved jeg ikke, men jeg faldt i hvert fald i søvn hurtigt igen og sov til ved 7-tiden.